• Egyéb kategória
 • 0

Szentföld mindenkinek! 8 nap/7 éjszaka

Tekintsen meg velünk 5 izraeli UNESCO Világörökségi helyszínt!

1. nap TelAvivtelaviv

A csoportot a Ben Gurion repülőtéren fogadjuk az esti órákban. Ezt követően a szállodába megyünk, ahol megvacsorázunk.

Szállás: Jeruzsálemben vagy Betlehemben

2. nap Betlehem – Jeruzsálem

jerunagykep

Délelőtt meglátogatjuk a Jézus születési helyén emelt betlehemi Születés templomát, valamint a kis Jézus Tejbarlangját. Ezt követően Jeruzsálembe utazunk. Az Óvárosban végigsétálunk a keresztúton, Via Dolorosán, majd megtekintjük a világ legfontosabb zarándokhelyeként számon tartott Szent Sír templomot. Ennek az óriási katedrálisnak a helyén volt a Golgota, Jézus keresztre feszítésének helyszíne. Ezt követően felkeressük a zsidó vallás legfontosabb színhelyét, a Siratófalat. Teszünk egy kellemes sétát az Óvárosban, majd felkeressük az arab bazárt. Végezetül megtekintjük az Utolsó vacsora termét, valamint Mária elszenderülésének templomát.

Szállás:  Jeruzsálemben vagy Betlehemben

 3. nap Caesarea- Akkó – Haifa

Bahaiigarden

Mai kirándulásunkat a Heródes császár építette Caesareában kezdjük. Az antik parkban megtekintjük római színházat, az Akropoliszt, valamint a többi régészeti kincset. Délután felkeressük a világörökség ősi Akkót. Az óvárosi sétánk során meglátogatjuk a kikötőt, a híres fűszer piacot, az Ottomán várfalakat, és a világ legkülönlegesebb fáiról ismert „elvarázsolt kertet”. Délután Haifára utazunk, ahol felkeressük a páratlan szépségű, UNESCO világörökség Bahai kertet, amely a bahai vallás központja. Innen csodálatos kilátás nyílik az éjszakai Haifára. Innen a szálláshelyünkre, Tibériászba utazunk

Szállás: Tibériászban

3. nap Tiberiász – Megiddo- Rosh Hanikra barlangok

250px-Rosh_Hanikra_in_summer_2011_(2) másolata

Délelőtt meglátogatjuk a Tiberiász belvárosát, melyet a kereszteslovagok és az Ottomán Birodalom formált a mai képére. Teszünk egy sétát a Galileai-tenger partján, melyhez a keresztény hagyomány Jézus vízen járásának a csodáját társítja. Ezt követően az UNESCO világörökség Megiddoba visz az utunk, amely az i.e. 4. évezredtől a 4. századig fontos kereskedő város volt. 26 rétegben találtak itt ásatási leleteket, itt található Izrael legrégebbi templom maradványa. Ezután a tenger által kialakított, természeti csoda, a Rosh Ha Nikra barlangok következnek. A két száz méter hosszú alagutat lanovka segítségével érjük el.

Szállás: Tibériászban

4. nap Názáret – Kafernaum – Tabgha – Boldogmondások hegye

church-of-the-wedding-cana-israel1a

Délelőtt Názáretbe visz az utunk. Először felkeressük az Angyali Üdvözletet templomot, ahol Mária az Örömhírt meghallotta. Ezt követően az igehirdetés helyszínére, Kafernaumba utazunk. Itt meglátogatjuk a Régi Zsinagógát, valamint Szent Péter házát. Ezután a kenyér és hal szaporítás helyszínére, Tabghara megyünk, ahol megnézzük a csoda helyén emelt templomot. Napunkat a Boldogmondások hegyén zárjuk, ahol Jézus a Hegyi beszédet tartotta.

Szállás: Tibériászban

6.nap Qasr El Yahud – Massada fellegvár – EinGedi –  Holt-tenger

deadsea

Reggel meglátogatjuk Jézus keresztelkedésének EREDETI helyszínét, a Jordán folyó melletti Qasr El Yahudot. Ezután meglátogatjuk az UNESCO világörökség Massada fellegvárat, az EnGedi nemzeti parkot. Csobbanunk egyet a Holt-tengerbben!

Szállás: Jeruzsálemben vagy Betlehemben

7. nap Jeruzsálem

getsemane2

Délelőtt a csoport felkeressük az Izrael Múzeumot. Ezt követően kívülről megtekintjük az izraeli parlamentet, a Knesszetet, az óriás Menórát.-A Gan Sacher parkon keresztül felkeressük Jeruzsálem „művésznegyedét”, a Nachlat-ot illetve a híres és folyamatosan nyüzsgő Mahane Jehuda piacot. Ezután a főutcán, a Jaffa-n a csapat szabad időt kap. A Városháza mellett találkozunk, ahonnan a gyönyörű bevásárló negyedhez, a Mamilla-hoz visz az utunk. A napot az Olajfák hegyén zárjuk, ahol megtekintjük Jézus elárulásának helyszínét, a Getsemáni kertet!

Szállás: Jeruzsálemben vagy Betlehemben

8. nap Jaffó és Tel Aviv

jaffa

Felkeressük a földkerekség egyik legrégibb városát, Jaffót. Utunkat az arab Óra toronynál kezdjük. A kormányzati épület, a Saray megtekintése után az ásatások helyszínére, a Jaffó dombra érünk. Itt felkeressük a zarándokhely Szent Péter Bazilikát. Ezután a kikötő következik, ahol megtekintjük azt a sziklát,ahová a görög mitológia szerint Andromédiát kötözték ki. Végül sétálunk egyet zodiákus jegyek által megkülönböztetett, macskaköves ősi utcákon.

Ezt követően TelAvivba megyünk, ahol megmártózunk a tengerben! Végezetül meglátogatjuk az UNESCO Világörökség Bauhaus negyedet!

Áraink tartalmazzák:

 • Repülőjegyet és repülőtéri transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Belépőjegyeket  (kivéve Massada fellegvár: kb. 20 dollár)
 • Izraeli szállást 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobában
 • Félpanziós ellátást
 • A tizenkét évesnél fiatalabb gyerekek a szülők szobájában
  harmadikként, pótágyon 20% kedvezményt kap a részvételi díj árából!

Áraink nem tartalmazzák:

 • A repülőtéri illetéket (kb. 69.000 forint)
 • Az idegenvezető és a buszvezető részére a helyszínen átadott borravalót (naponta kb. 7 dollár)
 • A repülőtér poggyászterébe, vagy az utastérbe feladott bőröndöt a Wizzair általános díjszabása szerint (kézitáska ingyen felvihető)
 • Személyes transzfereket (tehát, hogyha valaki egy későbbi repülőgéppel érkezik, akkor az ő csatlakozását a csoporthoz)

Érdeklődni:

 

 

Sasvári Ildikó Sarah

Guide 21 Tours Ltd

Email: sarah@guide21.co.il        Tel: +9725403922053

 


 

Útjainkat a magyországi partnereinknél rendelhetik meg.

Budapest

Érdi Mariannlogo

413-6790, 413-6791

adutours@t-online.hu

http://www.adutours.hu/

0Shares

Érdekelheti...

Vélemény, hozzászólás?