• Egyéb kategória

Szentföldi zarándoklat diszkont áron!

1. Nap Ein Kerem

A csoportot a Ben Gurion repülőtéren fogadjuk.  Ezt követően közösen meglátogatjuk Keresztelő Szt János születési helyét, a festői szépségű Ein Keremet. Ezután a szállodába megyünk, ahol megvacsorázunk. Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

2.Nap Betlehem, Szt György kolostor, Irgalmas Szamaritánus háza, Jerikó

Felkeressük a Kis Jézus születési helyén emelet Születés Bazilikáját, ezt követően pedig Tejbarlangot, melyről az a legenda terjed, hogy Mária lecsöppenő teje festette a falát fehérre. Ezt követően megtekintjük a csodálatos hegyoldalbe épített Szt. György kolostor. Végül látogatást teszünk az Irgalmas Szamaritánus házánál, ahol megtekintjük a legszebb bizánci mozaik gyüjteményt. Végül rövid kirándulást teszünk Jerikóban. Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

3.Nap Jeruzsálemi városnézés

Végigsétálunk Jézus keresztútján, a Via Dolorosán. Ennek az utolsó állomása a világ legfontosabb zarándokhelye: a Szent Sír Templom. Ez az óriási katedrális magában rejti a Golgotát, valamint Jézus Sírját. Ez után meglátogatjuk a Sirató falat, valamint az Óváros Arab piacát.
Ezután sétálunk egyet az Óváros házainak a tetején. Elhagyjuk az Óvárost a híres Jaffa kapun át, majd megismerkedünk az Új város Jeruzsálem hangulatos belvárosával. Napunkat a Machane Jehuda piacon zárjuk
Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

4. Nap Jeruzsálem templomai

Az Olajfák hegyén meglátogatjuk a francia Mi atyánk templomot, ahol Jézus a prédikációit tartotta. Az esténként elmondott „Mi atyánkot” 100 nyelve fordították le, melyeket a Templomban el is olvashatunk. Meglátogatjuk a Dominus Flevis kápolnát ahol Jézus megjövendölte Jeruzsálem pusztulását. Innen az árulás színhelyére, a Getszemáni kertbe megyünk. Ezt követően a Nemzetek Templomát nézzük meg, majd a Szűz Mária születési helyekén számontarott Szent Anna templomot. Ezt követően a Sion-hegyre megyünk, ahol megtekintjük az Utolsó Vacsora termét, valamint Mária elszenderülésének templomát. Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

5.Nap Pásztorok mezeje, Jézus eredeti keresztelkedő helye,  Holt-tenger

Délelőtt meglátogatjuk a Pásztorok mezejét. Ezt következően Qasr El Yahudot jön, ahol Jézus eredetileg megkeresztelkedett, és melyet Második János Pál pápa is meglátogatott. Végül a Holt-tengeri KALIA partra megyünk, ahol élvezzük a sós vízben való lebegést. Vacsora és szállás Názárethben vagy Tibériászban.

6. Nap Názáret/ Kána/ Tábor-hegy

Meglátogatjuk Názárethben az Angyali Üdvözlet Bazilikáját, ahol Gábriel angyal tudtul adta Szűz Máriának, hogy fia fog születni. Ezután a Szent József templom következik amely József háza felett áll. Innen a kánai menyegző helyszínére megyünk: meglátogatjuk Kána mesés belvárosát. Délután a Tábor hegyre visz az utunk, Jézus Színeelváltozásának a helyszínére. Meglátogatjuk a hegycsúcs tetején lévő gyönyörű ferences templomot, ahonnan kiváló kilátás nyílik a Biblia tájára. Vacsora és szállás Názárethben vagy Tibériászban.

7. nap Tabgha/ Kafernaum/ Genosar

Meglátogatjuk a Galileai-tengert, ahol Jézus a vízen járt, valamint a híres környező településeket: Tabgha, Kafernaum, Nyolc Boldogság hegye (10 parancsolat). Megnézzük Jézus hajóját a Genosar kibucban, valamint a csoport választásától függően csónakázunk egyet a Genezáreti tavon. Vacsora és szállás Názárethben vagy Tibériászban.

8. nap Caesarea vagy TelAviv

Opció:
A) Caesarea
A Heródes Császár építette kikötő város Júdea provincia adminisztratív központja volt. A bizánci korban Caesarea jelentős keresztény központnak számított, itt élt a Szentírás tudós Órigenész és Euszebiosz, valamint itt szolgált a római katona Kornéliusz, akit Jézus térített meg. A város később a muszlimot uralma alá került egészen a keresztesek érkezéséig. Ezután a Mamlukok hódították meg. Az utasok megtekinthetik a római és keresztes korok építészeti remekeit (például egy eredeti római színházat vagy egy vízvezeték rendszert!), valamint egy 3 dimenziós filmmel láthatják az antik korok emberének életét. (a program ára: +15 dollár)
B) TelAvivban és Jaffóban
Kirándulunk az UNESCO világörökség részeként számon tartott TelAviv Bauhaus városrészében, ezt követően megmártózunk a Földközi-tengerben.

0Shares

Érdekelheti...