• Egyéb kategória

Izraeli programok gyerekeknek! 1. rész: Mini Izrael

zimmerilHa szeretnétek Izraelt egy nap alatt bejárni, akkor jó hírem van: a méregdrága helikopteres kirándulásoknak van olcsóbb, de ugyanolyan izgalmas alternatívája: ez pedig a Mini Izrael!

A TelAvivtól és Jeruzsálemből egyaránt húsz kilométerre található Latrunban egész Izrael bejárható: Izrael tájait élethűen, bonszai fákkal és a tengerpartot természetesen fürdőzőkkel együtt mutatja be a kiállítás. A legrelevánsabb épített nevetességeket 1:25-es arányú kicsinyített mását 385 maketten tekinthetjük meg. A mini csodákat poliuratánból, műanyagfélékből és kis kövek segítségével építette fel egy száz fős építészekből, makett szakértőkből, iparművészekből álló csapat, akik a legmodernebb számítógépes technikákat is fölhasználták az élethű apróságok előállításához. Az építkezés húsz millió dollárba került, aminek a 15%-át a Turisztikai Minisztérium biztosította. A látványosságok bemutatásánál igyekeztek az Izraelben találkozó három villág vallás, a zsidó, a keresztény és az iszlám kultikus helyszínei mellett történelmi, régészeti, oktatási és a modern világ fontos nevezetességeit is a látogatók elé tárni.

Természetesen itt nemcsak kísértetvárosok vannak, hanem azok tele van élettel: a nagyérdeműt kb. harmincezer, különféle 7 centiméteres „izraeli emberke” köszönti ötszáz állat társaságában. Az “izraeli emberkék” közlekesééről a makett parkban négyezerhétszáz autó, száz bicikli, tizennégy vonat, három helikopter, harminckét repülőgép, százhetvenöt hajó és kétszázharminc kamion “gondoskodik”. Az Mini Izrael egyik legkülönlegesebb vonása az, hogy rengeteg apróság MOZOG! Tehát többek között a vonatok közlekedenek, az Kotélnál a hívők imádkoznak, olyan, mintha élne a város!

A Mini Izrael “kormányzója”, azaz az alapító Eiran Gazit vállalkozó volt, aki holland mini város, a Madurodam meglátogatása után döntött úgy, hogy Izraelnek márpedig szüksége van egy olyan parkra, ahol megvalósíthatóvá vált a szlogenjük “Láss mindent! – kicsiben”.

 A hatvanezer négyzetméter alapterületű Mini Izraelből harmincötezer négyzet méteren vannak makettek. Mi találunk a többi helyszínen? Van itt többek között egy különleges 3D-s mozi, ahol Izrael látványosságait például légi felvételekből „test közelből” is megismerhetjük a park megépítésének a történetével egyetemben. Emellett ajándokbolt, több étterem és büfé, valamint előadóterem  is található a helyszínen.

Az alábbi linken megtaláljátok a Google “utcaképét” , azaz virtuális sétát tehetünk a helyszínen!

https://www.google.com/maps/@31.8418,34.969432,3a,75y,30.87h,76.54t/data=!3m5!1e1!3m3!1swx6FoBVxjRktdHaMDdDC-w!2e0!3e5

Nyitva tartás:

Vasárnaptól – csütörtökökig: 10-17

Péntek: 10-14

Szombat: november – július: 10 – 17       július-november: 17-22

A Mini Izrael hivatalos honlapja:

http://www.minisrael.co.il/

Térkép:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL id=”1″]

 

Kedves Látogatók!

Szeretne Izrael látogatni? Ajánljuk saját szervezésű útjainkat!

Beszélgessünk Izraelről: ajánlom szeretettel számotokra az “Izrael mindenkinek” Facebook csoportunkat és az “Izraelben” lapunkat, ahol aktualitásokról is olvashattok! https://www.facebook.com/izraelben

 

 

21Shares

You may also like...