• Egyéb

Szentföldi zarándoklat diszkont áron!

1. Nap Jaffo

A csoportot a Ben Gurion repülőtéren fogadjuk.  Ezt követően közösen a szállodába megyünk, ahol megvacsorázunk.


2.Nap Betlehemi kiruccanás & Mar Saba

Felkeressük a Kis Jézus születési helyén emelet Születés Bazilikáját, ezt követően pedig Tejbarlangot, melyről az a legenda terjed, hogy Mária lecsöppenő teje festette a falát fehérre. Ezt követően meglátogatjuk a világ egyik legrégebbi működő kolostorát, a görög-keleti Mar Sabát. Este ismerkedési estet tartunk a szálláson! Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

betlehem

kvarsaba1 MarSaba

 

       

       

       


3.Nap Jeruzsálemi városnézés

Végigsétálunk Jézus keresztútján, a Via Dolorosán. Ennek az utolsó állomása a világ legfontosabb zarándokhelye: a Szent Sír Templom. Ez az óriási katedrális magában rejti a Golgotát, valamint Jézus Sírját. Ez után meglátogatjuk a Sirató falat, valamint az Óváros Arab piacát. A Jaffó kapun keresztül elhagyjuk az Óvárost. Megtekintjük a Városházát, az Orosz keresztény negyedet, az Etióp templomot, majd a főutcán, a Jaffón végighaladva elérkezünk a pezsgő Mahane Jehuda piacra. Innen az izraeli parlamenthez, a Knesszethez visz az utunk, napunkat a Rózsák kertjében zárjuk, ahol a lemenő nap fényében gyönyörködünk. Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

Station Number 9

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


4.Nap Jeruzsálem templomai

Az Olajfák hegyén meglátogatjuk a francia Mi atyánk templomot, ahol Jézus a prédikációit tartotta. Az esténként elmondott „Mi atyánkot” 100 nyelve fordították le, melyeket a Templomban el is olvashatunk. Meglátogatjuk a Dominus Flevis kápolnát ahol Jézus megjövendölte Jeruzsálem pusztulását. Innen az árulás színhelyére, a Getszemáni kertbe megyünk. Ezt követően a Nemzetek Templomát nézzük meg, majd a Szűz Mária születési helyekén számontarott Szent Anna templomot. Ezt követően a Sion-hegyre megyünk, ahol megtekintjük az Utolsó Vacsora termét, valamint Mária elszenderülésének templomát. Vacsora és szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben.

dormitio2

250px-Church_of_All_Nations2 másolata250px-Dominus_flevit1 másolata

 


5.Nap Holt-tenger és a Holt-tengeri tekercsek

Meglátogatjuk Qasr El Yahudot , ahol Jézus megkeresztelkedett. Ezután a Qumran Nemzeti Parkot keressük föl, a Holt-tengeri tekercsek megtalálásának helyszínét. 1946-ban a Holt-tengeri barlangokban megtalált tekercsek a feltételezett legelső keresztény közösség, az ún. esszénusok titokzatos világába enged betekintést. Ezután elmegyünk a Holt-tengeri KALIA partba, ahol élvezzük a sós vízben való lebegést. Vacsora és szállás az Almog kibucban vagy Názárethben vagy Tibériászban.

Holt-tenger

800px-Kumeran4 másolata

220px-KasserAlYahud4 másolata


6. Nap Názáret/ Kána/ Tábor-hegy

Meglátogatjuk Názárethben az Angyali Üdvözlet Bazilikáját, ahol Gábriel angyal tudtul adta Szűz Máriának, hogy fia fog születni. Ezután a Szent József templom következik amely József háza felett áll. Innen a kánai menyegző helyszínére megyünk: meglátogatjuk Kána mesés belvárosát. Délután a Tábor hegyre visz az utunk, Jézus Színeelváltozásának a helyszínére. Meglátogatjuk a hegycsúcs tetején lévő gyönyörű ferences templomot, ahonnan kiváló kilátás nyílik a Biblia tájára. Vacsora és szállás Názárethben vagy Tibériászban.

nazaret4

church-of-the-wedding-cana-israel1a

tabor

 


7. nap Tabgha/ Kafernaum/ Genosar

Meglátogatjuk a Galileai-tengert, ahol Jézus a vízen járt, valamint a híres környező településeket: Tabgha, Kafernaum, Nyolc Boldogság hegye (10 parancsolat). Megnézzük Jézus hajóját a Genosar kibucban. Vacsora és szállás Názárethben vagy Tibériászban.

jesusship taghba

Kafernaum

 


8. nap Caesarea vagy TelAviv

Opció:

A) Caesarea

A Heródes Császár építette kikötő város Júdea provincia adminisztratív központja volt. A bizánci korban Caesarea jelentős keresztény központnak számított, itt élt a Szentírás tudós Órigenész és Euszebiosz, valamint itt szolgált a római katona Kornéliusz, akit Jézus térített meg. A város később a muszlimot uralma alá került egészen a keresztesek érkezéséig. Ezután a Mamlukok hódították meg. Az utasok megtekinthetik a római és keresztes korok építészeti remekeit (például egy eredeti római színházat vagy egy vízvezeték rendszert!), valamint egy 3 dimenziós filmmel láthatják az antik korok emberének életét. (a program ára: +15 dollár)

B) TelAvivban és Jaffóban 

Kirándulunk az UNESCO világörökség részeként számon tartott TelAviv Bauhaus városrészében, ezt követően megmártózunk a Földközi-tengerben.

telaviv

caesarea

 

 

 

 

 

 

Minden résztvevő zarándok-oklevélben és szuvenírben részesül!

MISÉZÉSI LEHETŐSÉG AZ EMLÍTETT TEMPLOMOKBAN A CSOPORTOT KÍSÉRŐ LELKI VEZETŐVEL!!!

 

Áraink tartalmazzák:

 • Repülőjegyet és repülőtéri transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Belépőjegyeket  (kivéve Massada fellegvár: kb. 20 dollár)
 • Izraeli szállást 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobában
 • Félpanziós ellátást
 • A tizenkét évesnél fiatalabb gyerekek a szülők szobájában
  harmadikként, pótágyon 20% kedvezményt kap a részvételi díj árából!

Áraink nem tartalmazzák:

 • A repülőtéri illetéket (kb. 63.000 forint)
 • Az idegenvezető és a buszvezető részére a helyszínen átadott borravalót (naponta kb. 7 dollár)
 • A repülőtér poggyászterébe, vagy az utastérbe feladott bőröndöt a Wizzair általános díjszabása szerint (kézitáska ingyen felvihető)
 • Személyes transzfereket (tehát, hogyha valaki egy későbbi repülőgéppel érkezik, akkor az ő csatlakozását a csoporthoz)

 

Érdeklődni:

 

 

Sasvári Ildikó Sarah

Guide 21 Tours Ltd

Email: sarah@guide21.co.il        Tel: +9725403922053

 


 

Útjainkat a magyországi partnereinknél rendelhetik meg.

Budapest

Érdi Mariannlogo

413-6790, 413-6791

adutours@t-online.hu

http://www.adutours.hu/

0Shares

You may also like...