• Egyéb kategória

Szentföld mindenkinek

1 nap

A csapatot a Ben Gurion repuloteren köszöntjuk. Kirándulásunkat a Heródes császár építette Caesareában kezdjük. Az antik parkban megtekintjük római színházat, az Akropoliszt, valamint a többi régészeti kincset. Ezután felkeressük a Világörökseg haifai Bahai kertet, a Bahai vallás központját. A szimmetrikus, lepcsőzetes elrendezesű kertből panorámás kilátás nyílik a Földközi tengerre. Szállás Galileában.

2 nap

Délelőtt felkeressük a tenger által kialakított, természeti csodát, a Rosh Ha Nikra barlangokat. A két száz méter hosszú alagutat lanovka segítségével érjük el. (belepő kb 10USD) Ezután bejárjuk az UNESCO vilagörökség Akkó belvárosát: megtekintjük az arab fűszerpiacot és bazart, meglátogatjuk a kikötőt, valamint a Keresztes Lovagok várát (belépő 10 USD). Ezt követően az UNESCO világörökség Megiddoba visz az utunk, amely az i.e. 4. évezredtől a 4. századig fontos kereskedő város volt. 26 rétegben találtak itt ásatási leleteket, itt található Izrael legrégebbi templom maradványa. (10 USD)

3 nap

Napunkat Názarethben kezdjük, ahol a Közel-Kelet legnagyobb temploműt, az Angyali Üdvozlet Bazilikűt keressük fel. Itt hallotta meg Mária az örömhirt Gavriel arkangyaltól.Ezt követően meglátogatjuk a Galileai tenger keresztény latnivalóit: elmegyünk a Nyolc Boldogsag hegyére, a Kenyér es hal szaporitas emléktemplomába – Taghbába, felkeressük Kafernaumot és a Fehér zsinagógát (belépő 10 shekel). Fakultatív hajókázás a Genezáreti tavon kb 15 USD Este transzfer Betlehembe

4 nap

Reggel meglátogatjuk Jézus keresztelkedésének EREDETI helyszínét, a Jordán folyó melletti Qasr El Yahudot. Ezután meglátogatjuk az UNESCO világörökség Massada fellegvárat (fakultatív 23 USD), és Qumrán nemzeti parkot (fakultatív 10 USD), a Holt-tengeri tekercsek megtalálásának helyszinet. Végül csobbanunk egyet a Holt-tengerbben!

5 . nap

Délelőtt meglátogatjuk Betlehemben a Születes Bazilikáját. Ezután Jeruzsálem Új városát fedezzük föl! Yad Vashem múzeum, Machane Yehuda, Mea Shearim, Jaffa utca valamint a Mishkenot Shearim negyedeket.  Napunkat Jeruzsálem legszebb kilátó helyén, a Mount Skópusznál fejezzük be. Fakultatív látogatás egy jeruzsálemi borászatba, kb 25 USD.

6. nap Jaffó

Kirandulas a vilag egyik legidosebb varosaba, Jaffaba. Utunkat az arab Óra toronynál kezdjük. A kormányzati épület, a Saray homlokzatanak megtekintése után az ásatások helyszínére, a Jaffó dombra érünk. Itt felkeressük a zarándokhely Szent Péter Bazilikát. Ezután a kikötő következik, ahol megtekintjük azt a sziklát,ahová a görög mitológia szerint Andromédiát kötözték ki. Végül sétálunk egyet zodiákus jegyek által megkülönböztetett, macskaköves ősi utcákon.

Délutan felkeressuk a  az Izrael Múzeumot (fakultatív 10 usd)Jeruzsálemben- ahol saját szemünkkel látjuk a holt-tengeri Ézsaiás tekercset valamint az Óváros makettjét

7.nap

A napot Jeruzsalem Óvárosának felfedezésére szánjuk. Túránkat a Gecsemáni kertben kezdjük. Itt meglátogatjuk a Nemzetek templomat valamint nem messze ettol az Árulas Barlangjat. Ezután az Oroszlános kapon at bemegyunk az Óvárosba: végigsétálunk a keresztúton, Via Dolorosán, majd megtekintjük a világ legfontosabb zarándokhelyeként számon tartott Szent Sír templomot. Ennek az óriási katedrálisnak a helyén volt a Golgota, Jézus keresztre feszítésének helyszíne. Ezt követően felkeressük a zsidó vallás legfontosabb színhelyét, a Siratófalat. Teszünk egy kellemes sétát az Óvárosban, majd felkeressük az arab bazárt. Végezetül megtekintjük az Utolsó vacsora termét, valamint Mária elszenderülésének templomát

8 nap

Transzfer

 

0Shares

Érdekelheti...