Izrael mindenkinek! Körutazás szeptemberben!


Tekintsen meg öt UNESCO világörökséget egyetlen út során!

Lenyűgöző izraeli körutazás szeptemberben, amiről Ön sem maradhat le! Figyelem: Utolsó helyek!

Időtartam: 8 nap/7 éj
Elhelyezés: *** szállodában (3 éj Tiberiasban, 4 éj Betlehemben)
Ellátás: félpanzió
Utazás: repülővel (El Al légitársaság járatán)

 

 

1. nap         

Tel Avivtelaviv
A csoportot a Ben Gurion repülőtéren fogadjuk. Kirándulunk az UNESCO világörökség részeként számon tartott Tel-Aviv belvárosában: megtekintjük a fehér város Bauhaus építészeti remekeit. Amennyiben a csoport szeretné, megmártózhat a Földközi-tengerben!

2. nap        

 Caesarea – Akkó – Haifa
Napunkat a Heródes császár építette Caesareában kezdjük. Az antik parkban megtekintjük római színházat, az Akropoliszt, valamint a többi régészeti kincset. Délután felkeressük a világörökség ősi Akkót. Az óvárosi sétánk során meglátogatjuk a kikötőt, a híres fűszer piacot, az Ottomán várfalakat, és a világ legkülönlegesebb fáiról ismert „elvarázsolt kertet”. Délután Haifára utazunk, ahol felkeressük a páratlan szépségű, UNESCO világörökség Bahai kertet, amely a bahai vallás központja. Innen csodálatos kilátás nyílik az éjszakai Haifára.

3. nap        Rosh Ha Nikra Barlang

Tiberiász – Megiddo – Rosh Hanikra barlangok
Délelőtt meglátogatjuk a Tiberiász belvárosát, melyet a kereszteslovagok és az Ottomán Birodalom formált a mai képére. Teszünk egy sétát a Galileai-tenger partján, melyhez a keresztény hagyomány Jézus vízen járásának a csodáját társítja. Ezt követően az UNESCO világörökség Megiddoba visz az utunk, amely az i.e. 4. évezredtől a 4. századig fontos kereskedő város volt. 26 rétegben találtak itt ásatási leleteket, itt található Izrael legrégebbi templom maradványa. Ezután a tenger által kialakított Rosh Ha Nikra barlangok következnek. A két száz méter hosszú alagutat lanovka segítségével érjük el.

4. nap
Názáret – Kafernaum – Tabgha – Boldogmondások hegyeboldogsagok
Délelőtt Názáretbe visz az utunk. Először felkeressük az Angyali Üdvözlet templomot, ahol Mária az Örömhírt meghallotta. Ezt követően az igehirdetés helyszínére, Kafernaumba utazunk. Itt meglátogatjuk a Régi Zsinagógát, valamint Szent Péter házát. Ezután a kenyér és hal szaporítás helyszínére, Tabghara megyünk, ahol megnézzük a csoda helyén emelt templomot. Napunkat a Boldogmondások hegyén zárjuk, ahol Jézus a Hegyi beszédet tartotta.

5. nap
Betlehem – Jeruzsálem
Délelőtt meglátogatjuk a Jézus születési helyén emelt betlehemi Születés templomát, valamint a kis Jézus Tejbarlangját. Ezt követően Jeruzsálembe utazunk. Az Óvárosban végigsétálunk a keresztúton, Via Dolorosán, majd megtekintjük a világ legfontosabb zarándokhelyeként számon tartott Szent Sír templomot. Ennek az óriási katedrálisnak a helyén volt a Golgota, Jézus keresztre feszítésének helyszíne. Ezt követően felkeressük a zsidó vallás legfontosabb színhelyét, a Siratófalat. Teszünk egy kellemes sétát az Óvárosban, majd felkeressük az arab bazárt. Végezetül megtekintjük az Utolsó vacsora termét, valamint Mária elszenderülésének templomát.

6. napdeadseabeach
Qasr El Yahud – Massada – Holt-tenger
Reggel meglátogatjuk Jézus keresztelkedésének EREDETI helyszínét, a Jordán folyó melletti Qasr El Yahudot. Ezután felkeressük a Qumran Nemzeti Parkot, a világhírű Holt-tengeri tekercsek megtalálásának helyszínét, melyek az ún. esszénus közösség titokzatos világába engednek betekintést. Ezután elmegyünk a holt-tenger legszebb strandjára, a Kalia partra, ahol élvezzük a sós vízben való lebegést. Továbbutazás a Massada-i sziklaerődhöz. Drótkötélpályán jutunk fel a Heródes korából származó ciszternákhoz, a zsinagógához, a Zelóták harcterére. Csodálatos látkép a Moabita és Amonita hegyekre.

 

7. napjeru
Jeruzsálem
Délelőtt a csoport választása szerint felkeressük a Holokauszt Múzeumot vagy az Izrael Múzeumot. Ezt követően kívülről megtekintjük az izraeli parlamentet, a Knesszetet, az óriás Menórát.-A Gan Sacher parkon keresztül felkeressük Jeruzsálem „művész negyedét”, a Nachlat-ot illetve a híres és folyamatosan nyüzsgő Mahane Jehuda piacot. Ezután a főutcán, a Jaffa-n a csapat szabad időt kap. A Városháza mellett találkozunk, ahonnan a gyönyörű bevásárló negyedhez, a Mamilla-hoz visz az utunk. Ezek után felkeressük Jézus elárulásának helyszínét a csodálatos Getsemánáni kertet, majd a napot az Olajfák hegyén zárjuk, ahol gyönyörű kilátás nyílik Jeruzsálemre

8. nap
Jeruzsálem
Reggeli után Jaffo rövid megtekintése, majd (a repülő indulásától függően) transzfer a Tel Aviv-i jaffarepülőtérre.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegy, szállás, félpanziós ellátás, 20 kg poggyász, transzfer, körutazás alatt légkondicionált autóbusz, belépőjegyek, helyi magyar nyelvű idegenvezetés, utaskísérő Budapestről díját.

reszvetel

 

 

 

 

Regisztrációs díj: 1.000 Ft/fő
Reptéri illeték: 55.000 Ft/fő

BBP biztosítás (70 éves korig): 4.400 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves kor fölött): 8.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 70.000 Ft/fő

Fakultatív programok
Meggido – Rosh Hanikra barlang: 29.000 Ft/fő
(tartalmazza a lanovka árát is)
Qasr El Yahud – Massada – Holt-tenger: 32.000 Ft/fő
(tartalmazza a Massada belépőt és a felvonót is)

A részvételi díj nem tartalmazza:
reptéri illeték,
kötelező borravaló 7 dollár/nap (sofőr, helyi idegenvezető),
balesetbiztosítás

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a hazaérkezés dátumától számított legalább hat hónapig érvényes.

További információ és jelentkezés:

AduTours Utazási Irodalogo

1074 Budapest, Hársfa utca 2.
Nyitva tartás: H-P: 10:00-18:00
E-mail: info@korutazasok.com
Telefon:413-6790
Fax: 413-7790
Ügyelet: +36 20 290 3093

Cím:
Adutours
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
Megközelítés:
Blaha Lujza tértől 3 percre a Keleti felé a Rákóczi út bal oldalán a második keresztutca.A Blaha Lujza teret érintő buszjáratok: 5, 7, 7E, 78, 99, 173, 178, 178A, 217E, 239

A Blaha Lujza teret érintő villamosjáratok: 4, 6, 28, 37, 37A, 62

A Blaha Lujza teret érintő metróvonal: M2

 

20Shares

Érdekelheti...

Vélemény, hozzászólás?