• Egyéb kategória

Hermon folyó völgye

Hermon folyó völgye, Banias

 

A Hermon völgy természetvédelmi parkja (Hermon Stream (Banias) Nature Reserve ) a 90/99 út mentén található. Megtekintése egy 3 és fél kilométeres kellemes, közepes megterhelést jelentő séta. A park észak Izrael egyik legszebb természeti környezete. A Hermon hegy lábánál húzódó kanyon különösen tavasszal kedvelt turista-célpont, amikor a Hermon hegy hótakarója olvadni kezd, és vízesésekkel tarkított sebes-folyásu patak látványa fogadja a látogatót. A zuhatag a raftingnak hódoló vadevezősöket is idevonzza ezekben a hónapokban. Hermon-patak az egyik eredője a Jordán folyónak.

A terület nemcsak a a szépségekben bővelkedő táj miatt kedvelt látogatóhely, a történelmi múlt is figyelemre méltó. Itt volt egykor Caesarea Filippi az ókor város, ma régészeti lelőhely. A Nagy Sándor korában létesült települést eleinte Pán, a kecskelábú isten után nevezték el Paneasnak (arabul Baniasnak). Amikor Nagy Heródes birodalmához csatolta ezt a földet, Paneast Philipről nevezte el. Flavius Josephus ókori zsidó történész a zsidó háborúról szóló könyvében is említést tesz mint Caesarea Paneas településről. Az Újszövetség , mint Caesarea Filippi néven említi meg ezt a Jézushoz is kötödő helyet, de egy rövid ideig, a dicstelen császár után Nerodiasnak is nevezték. A hellén, és a római korban fénykorát élő egykori település  a muzulmán hóditás után néptelenedett el.

Fontos tudni!

A parkot egész évben föl lehet keresni áprilistól szeptemberig 8-17, októbertől márciusig 8-16 óra között. (Szombaton és a zsidó ünnepnapokon a park 1 órával korábban bezár).

Belépőjegy árak:

Felnőtt: 29 NIS

Gyerek: 15 NIS

Diák: 24 NIS

Csoportos jegy felnőtteknek: 23 NIS, gyerekeknek 14 NIS

 

A túra kb. 1,5-2 órát vesz igénybe

 

Térkép

 


הצג מפה גדולה יותר


הצג מפה גדולה יותר

Források:

דף הבית

http://myisrael.info

0Shares

You may also like...